Jdi na obsah Jdi na menu
 


Folklor Pardubice - festival Pardubice - Podzimní folklórní slavnosti

Vážení přátelé folklóru, přátelé festivalů!

Folklórní soubor Lipka pro Vás připravuje na letošní září zcela nový projekt! Novým festivalem s názvem Podzimní folklórní slavnosti bychom Vám rádi zpříjemnili blížící se podzim, rozšířili nabídku událostí, které pro Vás během celého roku pořádáme, a přinesli Vám folklór i tam, kde se s ním často nesetkáváte.

Podzimními folklórními slavnostmi chceme zavést do našeho kraje úplně novou tradici. Kromě několika akcí, které se uskuteční v Pardubicích, jsme si dali cíl šířit folklór i do okolních obcí, které nejsou tradičními pořadateli takových událostí a jejichž obyvatelé se s lidovými tradicemi setkávají jen zřídka. Do premiérového ročníku se letos zapojují Lázně Bohdaneč, kde pro Vás ve spolupráci s Léčebnými lázněmi připravujeme interaktivní program.

Historicky první program Podzimních folklórních slavností odstartuje galakoncertem v pátek 9. září v 19:30 v Kulturním domě Dubina.

Hned druhý den v sobotu 10. září budete mít možnost spatřit pestrý program na pardubickém zámku, kde se s folklórními soubory budete moct setkat na vnějším nádvoří dopoledne od 10:20 a odpoledne od 13:00.

Program následujícího dne jsme pro Vás připravili v Léčebných lázních Bohdaneč. Ve společenském sále lázeňského areálu se budete moct v neděli 11. září od 15:00 zúčastnit pořadu Taneční dům, během kterého si kromě zhlédnutí ukázek účinkujících souborů budete moct s nimi i zatancovat a dokonce se i přiučit něco z jejich repertoáru. (více o Tanečních domech, které pro Vás pravidelně pořádáme, se dozvíte na našich stránkách pod odkazem Projekty) Po skončení Tanečního domu bude pro Vás za hezkého počasí připraven venkovní promenádní koncert.

Můžete se těšit na vystoupení souborů Perníček Pardubice, Vysočan Hlinsko, Barunka Česká Skalice, Špindleráček Špindlerův Mlýn a také na soubory, které Vám předvedou folklór cizích krajů, těmi budou soubor bulharských lidových tanců Pirin Brno a … Pochopitelně nebudeme chybět ani my, FS Lipka Pardubice.

Pevně věříme, že se nám pod rukama utváří nový úspěšný projekt a my budeme rádi, když budete stát u jeho zrodu s námi a podpoříte nás i ostatní účinkující soubory svou účastí. Určitě budete mít na co se koukat!